KDI përkrahë zhvillimin e demokracisë
përmes angazhimit të qytetarëve dhe OJQ-ve
në procesin e krijimit të politikave,
rritjes së transparencës dhe llogaridhënies së institucioneve publike.
Logo e TI

Arkivi i Editorialeve


Shkruan: Astrit Gashi
  Botuar në: Koha ditore
  Data : 14-02-2017
Kur arroganca e pushtetit sfidohet nga studentet

Në vend të zgjidhjeve, ta zëmë kryetari Gazmend Muhaxheri, ju fliste studentëve për zgjedhjet dhe për mandatin e tij. “Deri në vitin 2054 jam kandidat ...

Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Koha ditore
  Data : 31-01-2017
Llogaridhënia që (s) ekziston
Opinion

 

 

Llogaridhënia që (s) ekziston

 

Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Koha ditore
  Data : 25-04-2016
Reforma zgjedhore parakusht për zhvillime të reja politike

Mund të duket pretendim i tepruar, por për ta reformuar qeverisjen dhe jetën politike duhet të bëhet progres drejtë reformimit të sistemit zgjedhor.

Sist...

Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Koha ditore
  Data : 02-03-2016
Shteti apo Mëhalla dhe NE

Ne nuk kemi autoritet shtetëror, politik, akademik apo moral   që përfaqëson dhe artikulon mendimet dhe kërkesat tona, sepse ne kemi zgjedhur që të jeto...

Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Gazeta Blic
  Data : 29-12-2015
Vetëm zgjedhjet e reja, mundësojnë riparimin e demokracisë

Ky pushtet me këto dy subjekte politike/historike, tani më nuk gjeneron asgjë prosperuese në këtë vend. Duhet të ikin tutje për ta rigjeneruar veten nga zhb&...

Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Koha ditore
  Data : 09-12-2015
Lufta Kundër Korrupsionit, edhe një urim për fundvit

Në një të kaluar jo shumë të largët, Kombet e Bashkuara aprovuan Konventën kundër Korrupsionit dhe zgjodhën ditën e sotme, 9 dhjetorin për t&e...

Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Gazeta Blic
  Data : 30-11-2015
Ty deputeti/ja im/e, që dje të votova e sot me përfaqëson në Kuvendin e Kosovës

Kolegët tu nga opozita po arrestohen dhe për këtë nuk po rezistojnë fare. Ata po ju binden institucioneve shtetërore, prokurorisë dhe policisë, pavarësi...

Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në:
  Data : 31-10-2015
Politika nxit konflikt shoqëror në Kosovë

Gjendja politike, ekonomike dhe sociale për ditë e më shumë është duke krijuar vullnetin edhe nevojën e qytetarëve jo për të ikur sot nga Kosova, p...

Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Koha ditore
  Data : 30-06-2015
Nuk na duhet një shtet i vetëmjaftueshëm

Partitë politike, Parlamenti dhe Qeveria e Kosovës nuk duhet që shtetin e Kosovës ta dërgojnë drejtë izolimit, në arrati nga liria dhe vlerat demokratike, dr...

Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Koha ditore
  Data : 15-06-2015
LDK-ja humbi përballë Vjosa Osmanit

Kandidatura e Vjosës nuk përbënte risi vetëm në formë, por dhe në përmbajtje, prandaj  nuk është  mundësi e humbur vetëm pë...

Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Koha ditore
  Data : 08-01-2015
Përgjegjësia e Deputetëve për Sistem Zgjedhor Përfaqësues
Qeveria e re ka obligime të ndryshme, në sferën vendore e ndërkombëtare, një numër i madh i të cilave duhet të kalojnë edhe në Kuvend ...
Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Gazeta Tribuna
  Data : 02-12-2014
Feminizmi duhet të jetë synim i të gjithë neve
Një mike timen feministe e pyeta njëherë çka është feminizmi, më sqaroi shumë shkurtë, feminzmi nuk është asgjë më shum&eu...
Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Koha ditore
  Data : 11-11-2014
Për shkak të "interesave shtetërore" hyjmë me PDK –në, por jo “Thaçi 3”
Mungesa e një strategjie të Bllokut po e bën akomodimin dhe terrenin e përshtatshëm që PDK të marrë kryeparlamentarin dhe të jetë pjesë...
Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Koha ditore
  Data : 22-10-2014
Të shohim pak përtej euforisë kolektive

Dashurinë, ngjyrat, mendimet ose vlerat që i ndërton një komb i nënshtrohen  të  drejtës qytetare, pa përcaktim etnie ose kombi, të drejtë...

Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Koha ditore
  Data : 09-10-2014
Të zbresësh e hipësh në emër të shtetit
Njëra palë nuk dëshiron të na zbresë për shtetin, e pala tjetër dëshiron të na hipë, gjithashtu për shtetin. E vërteta e për...
Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Koha ditore
  Data : 24-07-2014
Diskriminimi i kandidateve gra në zgjedhjet e përgjithshme
Zgjedhjet 2014 u vlerësuan si të drejta të lira dhe të barabarta -ndër të paktat që plotësuan standardet. A  kishte barazi gjinore në shfry...
Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Koha ditore
  Data : 24-07-2014
Diskriminimi i kandidateve gra në zgjedhjet e përgjithshme
Zgjedhjet 2014 u vlerësuan si të drejta të lira dhe të barabarta -ndër të paktat që plotësuan standardet. A  kishte barazi gjinore në shfry...
Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Koha ditore
  Data : 12-02-2014
Komunat e burrave
Është zhgënjyese dhe dëshpëruese kur shohim konstituimin e institucioneve lokale të dominuara nga mendësia patriarkale dhe steorotipet gjinore.
Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Koha ditore
  Data : 02-08-2013
Përfaqësimi gjinor në procesin zgjedhor; diskriminues dhe anti-demokratik
Një shoqëri që synon të veproj në kuadër të parimeve demokratike, një shoqëri që synon të ketë qeverisje të mirë dhe si...
Facebook  Twitter Më shumë


Shkruan: Ismet Kryeziu
  Botuar në: Zëri
  Data : 13-05-2011
Reforma zgjedhore - Nevojë apo Justifikim?!!
Ditëve të fundit më shumë se kurdoherë tjetër janë shtuar zërat për nevojën e ndryshimeve në legjislacionin zgjedhor. Sigurisht që...
Facebook  Twitter Më shumë

LAJMËRO
KORRUPSIONIN

TEL

0800 77777


Thirrjet janë pa pagesë,
të besueshme dhe konfidenciale.


DATABAZA PËR HULUMTIME
    PARLAMENTARE

Regjitrohu këtu


Ngjarjet e fundit

Ngjarje tjera: (16)...


KDI në media


Newsletter


Publikimet tjera: (3)...


WEB FAQE PËR PROGRAME DHE RRJETËZIME

Copyright 2005 - 2018 © Kosova Democratic Institute - All Rights Reserved